Jetrogrupper våren 2021

Til tross for at våren fortsatt er usikker velger vi å planlegge som om vi kan åpne for gudstjenester og andre samlinger fra februar. Derfor er det satt opp en ansvarnsfordeling som gjelder fra uke 5. Om det skulle vise seg at vi fortsatt blir frarådet å møtes, vil dere få melding om dette og tjenesten deres vil utgå. Altså, vi holder på de tildelte datoene slik at det ikke blir noen tvil om når det eventuelt blir deres uke.

Klikk her for å se ansvarsfordelinngen våren 2021

Frem til "1-meteren" opphører ønsker vi ikke å arrangere kirkekaffe, så oppgavene til Jetro-gruppene handler om vask av kirken og å møte alle som kommer til kirken med et vennlig smil og registrering av navn og telefonnumer av eventuelle smittesporingsgrunner. Kontant-kollekt utgår også av hensyn til smittevern.
Jeg minner om de oppgavene som gjelder i "normale" tider, og som fortsatt gjelder med unntak av det overnevnte.

Oppgaver

1. Jetrogruppene har som oppgave å rydde og vaske kirkens hovedetasje og underetasje den uken de er satt opp.
  2. Jetrogruppene har også ansvar for å være kirke,verter under gudstjenestene våre. Dette vil si å ønske velkommen i døren, gjøre klar kirkesalen med lys (alter og lysglobe), sørge for at kollektposene blir sendt rundt, at pengene blir registrert og lagt i nattsafen, og at besøkstallet på gudstjenesten og i barnekirken blir registrert i statistikk-boken på kontoret. De ukene det er kveldsmat gjelder andre oppgaver.
  3. Jetrogruppene har også ansvar for kirkekaffe i underetasjen etter gudstjenesten. De ukene det er kveldsmat gjelder andre oppgaver. Menighetsmøtet ønsker økt bevissthet på inkludering og det å se de som er nye eller ikke kjenner mange i menigheten enda, vi oppfordrer derfor alle jetro-grupper til å gi to personer denne oppgaven spesielt hver gang.

Ukene det er kveldsmat:

1. Jetrogruppene har ansvar for å sette opp småbord og stoler i kirkesalen i forbindelse med vask av kirken. De har også ansvar for pynt på bordene.
  2. Jetrogruppene møter kl.18:00 for å hjelpe arrangementskomitéen med koking av kaffe, sette frem service og bestikk til kveldsmaten, sette frem mat og drikke og fylle på hvis det skulle bli tomt for noe underveis. Kveldsmatkomitéen tar kontakt med jetrogruppene for å avtale hva som skal serveres og hvordan ansvarsfordelinge på tilberedningen blir.
  3. Jetrogruppene har avnsvar for oppvasken på kjøkkenet etter Kveldsmat.

Rutiner for vasking, bruk av kjøkken og kirkekaffe

• Kildesorter avfallet. Egne bokser til papir, plast, (husk å skylle plasten!), bioavfall (matrester, servietter, tørkepapir), lysestumper, glass/metall, panteflasker, lyspærer/batterier.
  • Alltid tømme alle avfallsbokser etter kirkekaffe søndag. Er plastsekken full, sett den på lageret (dør til venstre for trappa).
  • Vaskerutiner på toalettene: Bruk rosa klut. Begynn med å vaske alle speil og håndvasker,deretter selve toalettene, så kastes kluten på vask. Tørkepapir kastes i papirdunken, plastposen i plastdunk.
    Husk påfyll av toalettpapir, tørkepapir og såpe!
    Mikrofiberkluter trenger ikke såpe.
  • Til vask av alt bortsett fra toalettene: lyseblå/hvit klut (bare ikke rosa J)
  • Mopper settes på vask på 60 grader lørdag, henges opp søndag, kluter vaskes for seg, henges evt opp inntil mange kluter kan vaskes samtidig.
  • En person på gruppa gis spesialansvar for at vaskerommet er rent og ryddig.
  • Tøm alltid skittent vaskevann i toalettet!
  • Bruk aldri engangsbestikk, -kopper og -tallerkner! Vi har en veldig god oppvaskmaskin!
  • Vennligst tøm kjøleskapet for gammel mat som ikke kan holde seg, sett aldri igjen matrester.
  • Alltid et glutenfritt alternativ til kirkekaffen! Vann, og saft, kaffe og te serveres også.
  • Server også sunne alternativer til kirkekaffen (grovbrød m/pålegg, frukt, grønnsaker), skjær kakene i små biter.
  • Sett bordene sammen slik at det er plass til 8-10 pers rundt samme bord, der det er mulig.

Har du spørsmål, eller om noe er uklart, bare ta kontakt på telefon eller mail.

Rune Daltveit